nom to bierz w sumie roznicy wielkiej nie odczujesz bez wzmaka
Głośniki PowerBass S-6c + dystanse MDF. MONTAŻ + DOBÓR KABLI
Zwiń
X
-
może i różnica nie będzie drastyczna, ale te fabryczne to zupełny szmelc...mam zamiar zabrac się za to w weekend, tylko niestety narazie bez głuszenia, zobaczymy co z tego będzie...
chyba że jeszcze doradzicie coś z tym głuszeniem w miarę małej kwocie...czy może lepiej poczekac trochę i dopiero zrobic (kasy mało chwilowo)SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
UNIDEN PRO 520 XL + SIRIO ML 145
Komentarz
-
-
efekt bedzie po gluszeniu wlasnie
warto
ps za 2 tygodnie w moim watku bedzie troszke fotek co i jak zrobic tanim kosztem jak cos to zapraszam do watku z moja instalka
mozesz rowniez poszukac na necie jak inni glusza drzwi sposobow jest wiele najwazniejsze zeby drzwi za wiele nie przytylyRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
zmontowałem dziś jedne dzwi...tj. pociagnołem kabel, załozyłem MDF i głosnik PB S6C ...fakt nie głuszyłem narazie...
ale to co usłyszałem to masakra...w drugich dzwiach seryjny Blaupunct gra głosniej ...a to PB ....poprostu nie mam słów...jestem tak wkurzony...SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
?
moga grac glosniej poniewaz maja lepsza sprawnosc zapewne
pb to powiedzmy w miare wymagajace pradowo glosniczki i pokaza na co je stac po podlaczeniu pod wzmacniacz
wyglusz drzwi i zobacz co sie stanie jak nie bedzie Cie zadowalac to moze helixy pod samo radio ?Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
nie koniecznie głosno, ale chodzi o przyzwoity dzwiek, miekki bas...ale to co mi dzis zagrało to naprawde nic na co mozna wydac 400 PLN !!!
Powaznie mówie głosnik mid wydawał z siebie dzwieki tempe dalekie do do słowa bas a juz nie mozliwe do okreslenia przyjemne, tweetr w sumie ok-lepiej niz fabryczny, bo powaznie mówie fabryczny papierzak MID do tego PB to róznica ze jeden gra glosniej i harczy a PB gra ciszej i nie wydaje basu
Przeciagnołem kabel 2x2,5 Dietza, przylutowałem go do koncówek kabli (uciołem) z kostki ISO, pzy głosniku załozyłem miedziane wsówki, głosnik sztywno usadowiony na mdf, wszystko idzie przez zwrotnice.
uruchomiłem to bez zmontowanego boczku...i odechciało mi sie nawet składac auto :/
Panowie pomózcie...SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
słuchajcie...faktycznie trochę racji maMaicroft, pograło trochę i jest lepiej...przynajmniej się uspokoiłem...ale wyciszać będę, tylko kasy musi wolnej wpaść, ale inna spraw, jako że montażu nie dokończyłem...to mam problem z wymontowanie tweetrów ze słupków i założeniem nowych od PB S-6C (są większe) podpowiedzcie co i jak w tej kwestii?SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
a moje oba słupki tak
[ Dodano: Sob 22 Mar, 08 09:25 ]
oba rozwiązania podobnie. żywica, szpachla.
wykończenie inne, u Nexusa6 farba ze struktrurą
u mnie obicie materiałem
nieważne które rozwiązanie wybierzesz, pracochłonnośc obu jest podobna :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sob 22 Mar, 08 09:29 ]
zajrzyj na tę aukcję http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=306321194Załączone pliki
Komentarz
-
-
Panowie...odciagneła sie moja instalacja...walczę z boczkiem prawych dzwi...mianowicie ze skosną rączką...z lewej jest panel kontroli ...i to inna bajka, a tu...w żaden sposób nie mogę tego zdemontowac...
Prosze o podpowiedz/sposób...jak to usunąc, bez niszczenia niczego?
dzieki z góry bardzoSKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
wez bardzo plaski srubokret a nawet dwa wsadz po obu koncach podwaz lekko i zlap palcami na srodku ciagnac do siebie powinno odejsc
zaczepione jest po dwoch skrajnych koncach pod ta raczka sa 2 sruby ktore musisz odkrecic
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=16228 male faq
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=16642 a tak to wyglada u mnie ...Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
Komentarz